Cum sa devii portar de fotbal?

Dacă vrei să fii portar, singurul lucru de care ai nevoie este sa iti doresti sa stai in poarta! Treaba ta este  să fii un coechipier bun, motivațional, sa fi ultima linie de apărare în jocul de fotbal aparand suturile adverse, dar și să organizezi în mod corespunzător echipa in aparare si sa anticipezi miscarile adversarilor. De asemenea, trebuie să ai o ,,forță,, fizică și mentală pentru a juca a fi eficient pe toata durata meciului. Diferența dintre câștigarea și pierderea unui meci de fotbal se datorează adesea portarului.
  • Aflați regulile de a fi un portar. 
Fiecare jucător dintr-un teren de fotbal, de la atacant spre mijlocaș la portar, are un set        specific de reguli și reglementări si procedee legate de poziția lor. Cunoașterea acestora vă        va ajuta să fiți un portar mai bun și coechipier.
  • Aflați despre echipamentul de portari. 
Dincolo de echipamentul standard pe care orice jucător de fotbal trebuie să-l aibă, inclusiv ghetele de fotbal, sortul, jambierii, aparatorile și tricoul, portarul trebuie să respecte, de asemenea, regulile privind echipamentul specific al acestuia. De la mănuși la  pantaloniide portar si la tricoul special, echipamentul ajută sa fi protejat ,dar si alți jucători să identifice portarul pe teren.  Regulamentele FIFA necesită, de asemenea, ca echipamentul jucătorului să fie distinctiv de ceilalți jucători și de oficialii săi pentru a-și identifica poziția pe teren. De exemplu, majoritatea portarilor vor purta un tricou echipei care are o culoare diferită de ceilalți jucători. Portarii poartă, de asemenea, mănuși speciale pentru a le ajuta să prindă mingea și să-și protejeze mâinile de suturile inspre poarta.
  • Gasiti un club cu antrenor de portari ori un antrenor specializat in individualizare
Perioada de inițiere la portari este cea mai importantă etapă de antrenament.Este perioada de învățare a procedeelor de bază, unde formarea deprinderilor corecte este vitală.Doar cu un antrenor de specialitate, puteți trece prin această etapă cu succes.